Bujtorné

A gyes alatt próbálkozok az ujságírással. Kritikus írások lesznek.

régi írások és kritizálások

háziassszonyi dolgok és akikkel össze vagyok linkelődve

minnél többen vannak annál többet tudnak elsinkófálni

2007.09.28. 00:25 | b-né | komment

Na a hétvégén akartam írni a politikusi elsinkófálásokról, de jöttek a vendégek és elmentünk az egerszegi skanzenba amiről csinált a Zolika a Laci unokatesvére képeket csak még nem tudom hogy kell ide felrakni de amire kitalálom fel lesz téve és fogok írni a népművészetről meg a finnugorokról mert azt a kiálítást is megnéztük a skanzenbe.


























Ez egy régi zalai ház füstösház, mert akkoriba az adóügy kémény alapon lett meghatározva így aztán nem lett csinálva a házra ugy takarékoskodtak. Egy merő fuldoklás lehetett az egész főleg télen. Hát ez nem volt valami egyszerű fölrakatni ezt a képet az unoka öcsémmel annyit elmondhatok. Majd még tetetek föl vele mert vannak szép képek a Szabolcs Péter helyi szobrászmüvésznek a szobrai amik szerintem gyönyörüek.


Na itt voltunk a sk, megnéztük a finnugoros házakat is, akik nyelvileg vagy genetikusan vannak rokonságba velünk. Hát meg kell mondjam aki azt mondja hogy mi le vagyunk maradva a nyugattól az nézze meg magának jól például a manysiházat a zalaegerszeni skanzenba. Teljessen alacsony házakba laknak van aki még most is gondolom azért bejárnak dolgozni az oroszokhoz mert ott van nekik fentartva valami rezervátumféleség mint régen az indiánoknak. Háthogyha én belegondolok hogy nekünk itt milyen dolgunk van ha ahoz képest akkor nem lennék manysi egy percig se, a jó levegő itt zalába mondjuk megvan nekünk is.




























Na ez meg egy másik ugyanolyan zalai ház. Ezeket mind ugy rakták ide hogy kiszedték ahogy volt a földből és ide le rakták aztán meg rá a zsupot amit néha azért le kell cserélni ha már nagyon el van rohadva.

Sajnos népdalt ide nem tud föl rakni az unoka öcsém, pedig azt is hallottunk meg le is van irva nekem régről egypár.
· 1 trackback

Címkék: skanzen politikus elsinkófálások

A bejegyzés trackback címe:

https://bujtorne.blog.hu/api/trackback/id/tr13179245

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: φορεματα 2017.12.05. 22:59:26

The message, ami csak minket izgat? BAZMEG! - DopeManTV
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása